Γαληνικό Εργαστήριο
3
1
  • Ο Φαρμακοποιός ως πρωτοβάθμιος πάροχος υγείας έχει την επιστημονική γνώση, κατάρτιση και συνεχή εκπαίδευση ώστε να παράξει ασφαλές γαληνικό προϊόν. Στο πλήρως εξοπλισμένο γαληνικό μας εργαστήριο μας  εκτελούμε συνταγές γαληνικών σκευασμάτων προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες των ασθενών για εξατομικευμένη θεραπεία στην περίπτωση που δε μπορούν να καλυφθούν από υπάρχοντα σκευάσματα. Ενδεικτικά κάποιες περιπτώσεις παρασκευής γαληνικού σκευάσματος είναι οι ακόλουθες:

Μη κυκλοφορούσες φαρμακευτικές μορφές. Με τη βοήθεια της γαληνικής φαρμακοποιίας είναι δυνατή η αλλαγή της μορφής (πχ. από στερεά σε υγρή), προσαρμοσμένη στις ανάγκες του ασθενή, όπως για παράδειγμα στα βρέφη, στα παιδιά και στους ηλικιωμένους.

Μη κυκλοφορούσες περιεκτικότητες. Με τη βοήθεια της γαληνικής φαρμακοποιίας είναι δυνατή η αλλαγή της περιεκτικότητας του φαρμάκου και η προσαρμογή στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασθενή.

Αλλαγή των οργανοληπτικών ιδιοτήτων (όπως γεύση, οσμή, χρώμα), με στόχο την ευκολότερη λήψη του φαρμάκου.

Αλλαγή εκδόχου. Στις περιπτώσεις όπου ο ασθενής εμφανίζει αλλεργία, με τη βοήθεια της γαληνικής φαρμακοποιίας είναι δυνατή η αντικατάσταση του εκδόχου διευκολύνοντας έτσι τη χορήγησή του.

 

Μπορείτε να μας στείλετε τη συνταγή σας στο athensclinicalpharmacy@gmail.com και θα σας απαντήσουμε την ίδια ημέρα.

Εργαστήριο Ομοιοπαθητικών και Καλλυντικών

Στο δεύτερο εργαστήριο του φαρμακείου μας παρασκευάζουμε τη δική μας σειρά φυσικών προϊόντων περιποίησης προσώπου και σώματος, λανσάροντας συνεχώς νέα είδη. Ενδεικτικά η σειρά μας περιλαμβάνει:
· Κρέμα προσώπου με άρνικα

· Κρέμα προσώπου με καλέντουλα

· Κρέμα ματιών με χαμομήλι

· Κρέμα ματιών με προβιοτικά τα φυτικά έλαια και τις βιταμίνες

· Κρέμα χεριών με αμυγδαλέλαιο και βιταμίνες Ε και Α

· Κρέμα σώματος με βούτυρο κακάο και καριτέ

· Κρέμα ποδιών με για κουρασμένα, βαριά πόδια

· Ενυδατικό βάλσαμο ποδιών για σκληρά, αφυδατωμένα πόδια

· Κρέμα άρνικας για πόνους των αρθρώσεων

· Gel με εκχυλίσματα βοτάνων για μυικούς πόνους

Έχοντας όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την παρασκευή μητρικών βαμμάτων, χρησιμοποιούμε ως πρώτη ύλη βότανα σε ξηρή μορφή και παρασκευάζουμε μεγάλο αριθμό ιδιοσκευασμάτων φυτοθεραπείας που μπορούν να υποβοηθήσουν διάφορα προβλήματα υγείας.

Επίσης, παρασκευάζουμε ομοιοπαθητικά ιδιοσκευάσματα από εμβρεγμένη πρώτη ύλη σε όλες τις δυναμοποιήσεις και μίγματα ανθοιαμάτων σύμφωνα με δικές μας συνταγές αλλα και κατόπιν παραγγελίας, διασφαλίζοντας την χορήγηση ομοιοπαθητικών φαρμάκων που πληρούν κάθε σχετική προδιαγραφή παρασκευής, διατήρησης και χορήγησης.

2
IMG_0553

Επικοινωνήστε Μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία σας η ακόμη και συμβουλή.